Bemutatkozás

Az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt (a továbbiakban Családbarát ország projekt) az EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen című standard eljárásrendű felhívás keretében kialakítandó Női Információs és Szolgáltató Központok (rövidített nevén Család és KarrierPONT) hálózatának létrehozásával és az együttműködésükben rejlő szinergiák felhasználásával szeretné megvalósítani küldetését: a nők foglalkoztatásának segítését, a munka és a magánélet összhangjának megteremtését és a harmonikus családi élet feltételeinek támogatását.

Központunkban a különböző korú, különböző élethelyzetben lévő nőkön kívül támogatást nyújtunk a családos férfiak és a gyermeküket egyedül nevelő apák részére is, akiknek munkavállalása, illetve családi szerepvállalása elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, jól működő és érzelmileg stabil családi élet kialakításához, fenntartásához.

Célunk a munkaerő-piacon hátrányban lévő nők helyzetének hosszú távú javítása, a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. További célunk az elsősorban a női munkavállalók versenyképességének javítása, a munkahelyi rugalmasság, rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módszerek elterjesztése, a vállalati munkaszervezési kultúra javítása, illetve a családbarát munkahelyi környezet kialakítása.

Célunk a munkaadók részére szakmai támogatás nyújtása az esélyegyenlőség biztosításához, a nemzetközi esélyegyenlőségi alapelvek hazai meghonosításához, a vállalkozások alkalmazkodóképességének javításához a munkahelyi rugalmasság, rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módszerek elterjesztéséhez.

A megvalósítás projekthelyszínein illetve a munkahelyeken a munkáltatók érzékenyítése érdekében munkáltatói fórumokat, workshopokat, szupervíziókat szervezünk, melyekre meghívjuk azokat a Családbarát Díjat elnyert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezeteket, vállalatokat, melyek jelenleg is működtetik programjaikat, hogy jó gyakorlatokként mutassák be stratégiájukat, családbarát módszereiket, projektjeikben végrehajtott intézkedéseiket. A találkozókon ismertetésre kerülnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei nyertes GINOP 5.3.2 konstrukciók közül válogatott jó gyakorlatok, stratégiák, továbbá nemzetközi jó példák, irányzatok és modellek bemutatásával ösztönözzük a munkáltatókat annak bevezetésére.

A helyi munkaadók, vállalkozások, szakképző helyek, szociális és civil partnerek, Családbarát Munkahely díjat elnyert cégek, munkáltatók, valamint a jelen EFOP-1.2.9. Nők a családban és a munkahelyen standard felhívás és a GINOP 5.3.2 A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban pályázat megyei nyerteseinek bevonásával a női foglalkoztatást elősegítő helyi lehetőségek feltárása érdekében foglalkoztatási kerekasztalok szervezését célozzuk meg.

Az atipikus foglalkoztatási formákat jó gyakorlatok bemutatásával, munkáltatókat és munkavállalókat megszólító rendezvények keretében, fórumokon, állásbörzéken, atipikus modellben dolgozó nők és férfiak tapasztalatainak megosztásával, a munkaadók és munkavállalók közti eszmecserével népszerűsítjük.

A Család és KarrierPONT a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és a munka összeegyeztetésének előmozdítása érdekében jött létre.

A központ segíti megteremteni a segítő munka emberi és infrastrukturális hátterét, amely humánus szolgáltatást biztosít az ügyfeleknek: nők és férfiak, gyerekek és szülők, párok és házastársak, nagyszülők és nevelők - a családi élet szereplői - számára.

A komplexitást szem előtt tartva, a helyi, megyei civil szervezetekkel folyamatos, jó együttműködést alakítunk ki és tartunk fent, a foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolásával, az esélyek kiegyenlítése, a hátrányos helyzetű rétegek életfeltételeinek javítása érdekében. Ehhez kínáljuk foglalkoztatást elősegítő képzéseinket, tréningjeinket, fejlesztő, felkészítő foglalkozásainkat, melyeket felkészült szakemberek bevonásával valósítunk meg, valamin ide kapcsolódóan, a programjainkon való részvétel idejére, ügyfeleink gyermekeinek felügyeletet, játszóházi elfoglaltságot biztosítunk.

A foglalkoztatási gondok megoldása kiemelt fontosságú a családok stabilitása és a gyermekek tervezhető jövője szempontjából. Ezért a munkáltatók is rendkívül fontos ügyfelei a Család és KarrierPONT-nak: érzékenyítésük, a családbarát munkahelyek és felelős foglalkoztatók számának növekedése segítheti az atipikus foglalkoztatás régen várt elterjedését s vele a nők sikeres visszatérését a munkaerőpiacra.

Akiknek segítséget nyújtunk:

Intézményi ügyfelek, munkáltatók, akikkel partnerséget építünk

A munkaadó, és szakmai szervezeteik,

„Nő” a lehetőség! a Vöröskereszt Nőközpontjai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Kedvezményezett: Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

Projekt címe: „Nő” a lehetőség! a Vöröskereszt Nőközpontjai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Támogatás összege: 199.491.757.- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt rövid bemutatása:

A Család és KarrierPONT projekt egyik legfontosabb célkitűzése a munkavállalás szempontjából hátrányosan érintett csoportok - nők, anyák, gyermeküket egyedül nevelő apák, nagyszülők - segítése. Tanácsadások, rendezvények, tréningek szervezésével és munkalehetőségek ajánlása révén segítjük a munka világába való visszailleszkedésüket. A rendezvények, foglakozások ideje alatt gyermekfelügyelet biztosítunk a kisgyerekes szülőknek.

A megyében működő foglalkoztatókkal többszintű együttműködést alakítunk ki. Egyrészt tájékozódunk a családbarát szolgáltatásaikról, rugalmas foglalkoztatási lehetőségeikről, másrészt ösztönözzük Őket az atipikus foglalkoztatási formák bevezetésére, a lehetőségek átgondolására.

A projekt időszaka: 2018.02.01. – 2021.01.31.

A projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.9-17-2017-00039

 

 

Összefoglaló projekt zárása kapcsán

 

A Magyar Vöröskereszt Család és KarrierPONT-ja 2018. június 1-étől várta az érdeklődőket.

A Család és KarrierPONT projekt egyik legfontosabb célkitűzése a munkavállalás szempontjából hátrányosan érintett csoportok - nők, anyák, gyermeküket egyedül nevelő apák, nagyszülők – segítése volt.

Tanácsadások, rendezvények, tréningek szervezésével, mentori szolgáltatással és munkalehetőségek ajánlása révén segítettük a munka világába való visszailleszkedésüket. A rendezvények, foglakozások ideje alatt gyermekfelügyelet biztosítottunk a kisgyerekes szülőknek. A programokon való részvételt és tanácsadásokat nemcsak Nyíregyházán, hanem a megye bármely településén élő, pályakezdő, GYES-ről, GYED-ről visszatérő, fogyatékos gyermeket nevelő, gyermekét egyedül nevelő szülő, tartósan munkanélküli részére biztosítottuk.

A megyében működő foglalkoztatókkal többszintű együttműködést alakítottunk ki. Tájékozódtunk a családbarát szolgáltatásaikról, rugalmas foglalkoztatási lehetőségeikről, s ösztönöztük őket az atipikus foglalkoztatási formák bevezetésére, a lehetőségek átgondolására.

A projektben megvalósult rendezvényekről, szolgáltatásokról a www.voroskeresztcsaladeskarrier.hu honlapon és Vöröskereszt Család és Karrierpont Facebook oldalon nyújtottunk folyamatos tájékoztatást.

 

A projekt online zárórendezvényére 2021. április 22-én (csütörtökön) kerül sor, 10 órai kezdéssel, honlapunk Eseménynaptár menüpontjában adott napnál megtalálható meghívóban található információk szerint.

 

 

 

 
írjon nekünk!
Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a programmal, rendezvényeinkkel kapcsolatban, írjon Nekünk üzenetet. Kollegáink a lehető leghamarabb felkeresik Önt.

Kapcsolat
Széchenyi 2020
Európai Unió
© 2018-2024 www.voroskeresztcsaladeskarrier.hu | adatkezelési tájékoztató